2012. december 15. Uránia Mozi, Budapest. Zuhogó eső. Opra Erika egy kis piros bőrönddel futkorász. – Kié ez a csomag?

Gazda nincs, név nincs, de egyszer mégis kiderül, hogy a Márton Tündike bőröndje. Az is kiderült, hogy a rokon-család az esőben megunta a buszokat várni, - elmentek haza Tündikével. Majd csak kikerül otthon egy törülköző, fogkefe, pizsama…?

 

 

 

Szintén Uránia, ugyanaznap. Valóban zuhog. A két koncert között csak a bátrak és az esernyősök merészkedtek ki Pestnézni. A többi mit kezdjen magával? Székről székre vándoroltak a gyönyörű teremben, majd ezt megunva esőt varázsolta odabent. A jegycsípő nénik nagy megrökönyödésére az ajándékba kihelyezett karácsonyi szaloncukrokat marékszámra szórták le a páholyokból az alant várakozókra. Gyönyörűen, sziporkázva hullt alá a sok színes „angyal” a félfényben.

 

 

Még egy hét és itt a világvége! December 14-én autóbuszozás közben röppent fel a hír. Gondolatok rajzottak, gyermekek tolongtak a buszmikrofonnál.

-          Mit vinnél magaddal akkor? Hová bújnál el?

-          Én a kispárnámat és a kicsi testvéremet vinném magammal.

-          Én mindent hagynék. Ha meghalok úgyis mindegy…

-          Én bebújnék a híd alá, ott várnám ki, míg elmúlik az egész.

-          Én magammal vinném édesanyámat, édesapámat s a kiskutyánkat!

 

 

Végre hazafelé! A vásárhelyi koncert lejárt, pár óra és saját ágyainkba bújhatunk! Mindenki nyüzsög, a buszokon a hangulat remek, éneklésbe kezdünk. Ki tud több olyan éneket, melyben az „este” szerepel? Szájról-szájra jár a nóta, kiderül, hogy jóval több estés ének van, mint amennyire pillanatnyilag gondoltunk. Lőrincz Saci, Tamás András, Gothárd Noémi, Márton Tündike kifogyhatatlanok. A feladat: Írd össze emlékezetből a buszon elhangzott estés énekeket, tízért 10-est kapsz zenéből! Volt, aki tizenkilenc címmel jelentkezett.

Te, kedves olvasó, hány „estés” éneket ismersz?                             HS