Szentgyörgy Napok - április 21. - nyitóhangverseny a sepsiszentgyörgyi református templomban.

 

A koncert du. 6 órakor kezdődik, 18 énekkel készülünk. A kiszállás különlegessége, hogy ezúttal nem autóbusszal, hanem vonattal utazunk.

 

Ruta Data Ora Tren
Miercurea Ciuc – Sfântu Gheorghe Duminică, 21 aprilie 14:05–15:23 R 4510
Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc Duminică, 21 aprilie 20:20–21:43 R 4521

 

 

A szeredai állomásra az autóbuszok vasárnap délben 1 óra előtt 10 perccel indulnak Kápolnásról és a Bányáról, ugyanide érkeznek este fél 11-kor.

 

Filinapi koncert - május 3. - péntek este 8 óra, szentegyházasfalvi Művelődési Ház.

 

A Gyermekfilharmónia idén 31. éves, hagyományosan születésnapozunk zenei estéllyel. A Fili-koncertet megelőzően péntek du. 3-5-ig barátságos sportmérkőzésekre várjuk a közönséget a Mártonffi iskola pályáján. Ellenfelünk Salgótarján iskolások csapata. Az ünnepi hangverseny díszvendége Beder Tibor nyugalmazott főtanfelügyelőnk, a törökországi kiszállásunk szervezője. Nemrég megjelent könyvét mutatja be. Az estélyt fáklyásmenet és utcabál zárja.

 

- május 4. - szombat, gyalogtúra az Egyes kőre. Este a sepsiszentgyörgyi Eufónia vegyeskar és a Gold Band szentegyházi ifjúsági együttes közös hangversenye, majd bál a szentegyházasfalvi Műv. Ház.

 

- május 5. - vasárnap, kicsimise, majd 11 órától du. 6-ig lóverseny, főzőverseny és íjászverseny a gyakorlótéren.

 

 

Pünkösdi hangversenyeink - május 18-19.

 

Immár hagyománnyá vált, hogy a pünkösdi zarándoklatot a Gyermekfilharmónia hangversenye teszi még ünnepélyesebbé. Szombaton és vasárnap este 8 órától szeretettel várjuk a csíksomlyói zarándokokat a Művelődési Ház nagytermébe.

 

 

Budapesti kicsiturné - június 1-4.

 

Elképzeléseink szerint szombaton, június 1-én indulnánk három autóbusszal, első koncertünk szombat este 8 órától Kápolnásfaluban lenne, az új iskola avatóján. Éjjeli utazásunk után vasárnap reggel 9 körül osztanánk szét a gyermekeket családokhoz Budapesten. Az osztás helyszíne ecseri úti Szent Kereszt templom parkolójában. Ebéd, pihenés a családoknál, majd esti díszhangverseny a pesterzsébeti templomban. (Kállay Zsolt szervező)

Hétfőn, június 3-án, reggel hét és kilenc között vesszük át a gyermekeket a dolgozó fogadóktól, akinek pedig nem probléma, attól 10 órakor kapjuk a Vidámpark bejáratánál a többi filist. Ez nap a Vidámparkban telik. A Vidámpark szervezősége javaslatára a RAM Colosseum Színházban lenne a késő délutáni hangversenyünk, ugyanitt ebéd. Hangverseny után mindeki hazamegy a fogadó családokhoz, másnap reggel a korai dolgozóktól átvesszük a gyermekeket és valamilyen programmal kitöltjük a napjukat. Számukra ebédet biztosítunk valahol egy olcsó menzán, ami a napi szabadidőprogram helyszínéhez közel esne. (pl: diákuszoda, diákmenza...) A nagymamáknál, rokonoknál, otthonülő fogadóknál maradt gyermekeket megebédelve várjuk a Bem téren 4 órára beöltözve. Hangverseny 5 órától az aulában, átöltözés a tárgyalóteremben, hideg úti csomagok átvétele után este 7 körül elindulunk hazafelé.

Szerda reggel kötelező iskola!!!

 

A kicsiturné költségeit a Külügyminisztérium és a Filiért Alapítvány, fogadócsaládok és a Vidámpark állja.