Magas rangú meghívás érkezett a Fili számára Magyarországról. A június 4-i Összetartozás Napját a Budapesti Parlament Kupolacsarnokában együtt ünnepeljük a Magyar Kormány és a diplomáciai testületek képviselőivel.

Öt hete született a közös elképzelés, hogy  a Gyermekfilharmónia legyen az, aki megadja az ünnep zenei hátterét. A szervezés folytán a negyedikei hangverseny kiskörúttá bővült, melyben három hangversenyre kerül sor:

 

Vasárnap, június 2-án este Pesterzsébeten az Árpád-házi Szent Erzsébet főplébánia-templomban (XX. kerület, Szent Erzsébet tér 1.) lesz koncertünk. A 18 órás mise után a fellépés 19 órakor kezdődik. A belépés ingyenes!

 

Hétfőn, június 3-án a Vidámpark vezetősége meghívására kora délutánig "belakjuk" a vidámságokat, majd az itt elfogyasztott ebéd után Halásztelekre utazunk. 19.00 órakor a Szent László téren lesz a hangverseny (rossz időjárás esetén a Márai Sándor Közösségi Ház színháztermében).

 

Kedden, június 4-én 18:00 órakor Trianon (Nemzeti Összetartozás) Napi koncertünk lesz a Parlament Kupolatermében. A koncert zártkörű lesz. A fellépés után rögtön indulunk haza.

 

A gyerekek Budapesti és Budakeszi vendégfogadó családoknál laknak, a családokhoz való szétosztás az Ecseri út és Üllői út sarkán a Szent Kereszt templom parkolójából történik reggel fél kilenc és kilenc óra között. 100 Budapesten, 50 pedig Budakeszin kapott szállást.

 

Szállás szervezők:

Budapesten: Kállay Zsolt, tel: 06 30 380 9478, Horváthné Nagy Dani Zsuzsanna, tel: 06 70 70 38 734

Budakeszin: Virágh Szabolcs, tel: 06 20 941 9633

 

Haáz Sándor - 06203181463

0040 744 763 513

 

Tudnivalók a három nap menetrendjéről:

Vasárnap:

- szétosztás után hosszú pihenő a családoknál. A gyermekek szereplőruhában jelentkeznek negyed hét órára a Pesterzsébeti templomnál, kis csomagban váltóruhával. A Budakeszi autóbusz délután 5 órakor indul. Hangverseny után gyors átöltözés, a székelyruhák a buszon maradnak. A fogadócsaládokat szeretettel elvárjuk a koncertünkre, ami után együtt indulnak haza.

 

Hétfő:

- a Budapesti vidámpark bejárata előtt gyülekezünk 10 és 10:30 között, vidámparkolás fél kettőig, majd háromig ebéd. Ebéd után búcsú a vidámparktól átevickélés Halásztelekre a buszokkal. Itt rövid kínálkozás, séta, fagyizás, városnézés, majd készülődés a koncertre. A hangverseny után rögtön indulás székelyruhában haza a vendéglátókhoz, Budakeszire a busz, a Szent Kereszt templomhoz a többiek (halásztelekről is hazalehet vinni a gyerekeket).

 

Kedd:

- aki teheti hosszú pihenőt biztosít a gyerek számára, aki korán dolgozik leadja Budakeszin a Berlinger Gábor és Virágh Szabolcs lakásán, Budapesten pedig a Jászai tér 6 szám alá Haáz tanárhoz. Délben egy órakor minden vendégfogadó, valamint az autóbuszok a Parlamenthez hozzák székelyruhában, csomagjaikkal együtt a gyerekeket. Egy órakor közösen ebédelünk, majd fél háromkor belépünk a Parlament épületébe. Itt Országház- látogatás, összpróbák, majd az előadás vár bennünket. Az Összetartozás Napi ünnepélyt délután hat órától (itthon hét órától) egyenes adásban közvetíti a Duna TV. A műsorunk végeztével rögtön indulunk haza.

 

Szerda:

- reggel 8 órától mindenkinek iskola.

 

Fontos: - piros szalag, napló, Fili póló, jelvény.

- utazáshoz kispárna, pokróc, házipapucs, szendvics, alma, itóka.

- vásárolni nem megyünk, költőpénz kevés kell.

- határátlépéshez szülői jóváhagyás plusz másolat, a magyar útlevéllel rendelkezőknek nem kell.