Körvonalazódik a nyári turnénk, melynek biztosra mondaható időpontjai: augusztus 14-25. Nagy vonalakban a következő helyszínek megszervezésével próbálkozunk: Mikháza, Békéscsaba, Szombathely, Hegykő, München, Bern, Lausanne, Zürich, Hegykő és Diósd. Meghívónk a Berni Magyar Nagykövetség, az utazás költségeit fedezi a Magyar Külügyminisztérium és a Gyermekfilharmónia Alapítvány, a siker a filis gyermekek munkája.

 

A turné állomásait, helyszíneit még egyeztetjük, pontosítjuk, egyelőre a Hegykő-Svájc-Hegykő-Diósd biztos és leszervezett. Hegykőn családoknál, svájci tartózkodásunk alatt pedig Bernben bunkerszállásban és Youth-Hostelben lesznek a gyerekek elszállásolva. Svájci étkezéseinket a rendelkezésünkre álló konyhában és bunker-ebédlőben fogjuk megoldani a berni Nagykövetség segítségével valamint önerőből. A svájci fellépéseink helyszínei: - augusztus 20: berni Francia templom, augusztus 21: Lausanne-i Notre-Dame Székesegyház, majd augusztus 22: Grossmünster Katedrális - Zürich.

 

Nehezen megoldható, de mégis szükséges (svájci kérésre) a magyar utazó okmányok beszerzése (útlevelek, egészségügyi biztosítások). Ez a döntés előnyben részesíti a magyar állampolgársággal rendelkező kórus- és zenekari tagokat. Pótlásként román útlevéllel rendelkezők is feliratkozhatnak. A magyar útlevél igényléséhez szükséges tudnivalókat innen lehet megtudni. Telefonon bejelentkezni a 0725 052 232 Világos Andreánál kell minél hamarabb.

 

138 gyermek, 10 felnőtt és 6 sofőr utazására van meghívásunk. A pontos névsort és úti okmány számot július derekáig kell közöljük.

 

Koncertkörutunk leggyengébb láncszeme az augusztus 17-i tranzitszállásunk (félúton, München vagy környékén lenne a legideálisabb megálló, koncert? étkezés? közös szállás?).

 

Más: lejárt a pünkösdi búcsújárás. Nagy Nyári Kaland, sok-sok ismerőssel, jó baráttal. Koncertek, nótaestek, Turul avatás, finom borok napjai. Mindezekről nemsokára részletesen tudósít a fili.hu honlapunk.