Tusnádon fordult velünk a Nap június 21-én. Polgármesteri meghívásra a Városnap vendégei voltunk. Hogy mindenki beférjen az újonnan avatott élményfürdőbe, órás közökkel érkezünk a buszokkal. Lubickolás majd a fenyőfák között az Ózon szálló előtti ligetben főzőversenyre jelentkezünk. Amit főzünk, az az ebédünk.

A vendéglátóink biztosították a kolbászt, olajat, hagymát, kenyeret, valamint két zsák pityókát. A savanyúságot otthonról hoztuk, Made in Rózanéni. Fejedelmi tokány rotyogásába zuhog bele az eső nagy gyakorisággal. A strandi vizes hajak megszáradására nincs remény, de az étel fenséges. Filipólós koncertünk délután 5 órakor kezdődik. Az esőt a tusnádiak harangszóval kergetik, megússzuk szárazon. A kék fehér csapat vidám, jól teljesít. Hazafelé mindhárom buszon zengett az ének, a nyári vakációt üdvözlő jókedv. Kívánunk az érettségizőknek és a nyolcadikosoknak sok sikert a jövő hétre, pénteki találkozásainkra (június 27. és július 4. délután 6 órától)  pedig teljes létszámot.

 

 

 

Minden Filis jöjjön, mert az Ezerszékelylány napjára népdalokat válogatunk és tanulunk, egyúttal a svájcolóknak papírokat osztogatunk.

 

Tusnádi napfordulónkról a képriportot Frandes Emilia készítette.

 

HS.