Ma reggel a pesti busz tovább alszik, a többiek könnyes szemmel, énekszóval búcsúznak fogadócsaládjaiktól. Délben a Ludovikánál sorakozunk, kisvártatva, ruha, deszka, hangszer behordva, másfél óránk van művelődni az alagsori múzeumokban. A természettudományok Noé bárkáját, a múmia kiállítás impozáns látványtárlatát nézzük meg két csoportban.

Házigazdánk Horváth József és lánya Luca, neszmélyi jó barátaink . Fuszulykafőzelék, bukta, hideg csomag, eligazítások, majd munkára fel! 70 éves csöndet kell megtörjünk a Ludovikán, hisz a kommunizmusban a kápolnában nem énekeltek, nem köszönthették karácsonyt.

A gyönyörűen felújított épületrész színes ablakaiból István király és Szent László figyelték kíváncsian miként énekelnek utódaik az Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanár- és diákkarának.

A koncertet Nyírő novella indította, majd az egyetem rektora adta át a szót a Filinek. A közönségben ismerősként üdvözöljük a Svájci Magyar Nagykövet Urat, a Filiért Alapítvány kuratóriumát, valamint Haáz Áron és Csikány Tamás tiszt Urakat.

A kápolna remek akusztikája sok hibát eltakart, megnyertük a hallgatóságot, búcsúzunk. Nagyon gyors Tesco, még gyorsabb határátkelés, semmi megállás, reggel fél hétig otthon kell legyünk.

Isten segedelmével…

 

U.i.: December 30-án találkozunk, naplóellenőrzés, kultúrkonyha avatás, majd énekes beszámoló mindarról, ami az idei nagyon gazdag évadunkban említésre méltó.

Óévzáró búcsúhangverseny este 7 órától.

 

Minden Filisnek, Filibarátnak, felebarátnak Boldog Karácsonyt Kívánunk!!!

KÉPTÁR!