A kísérőtársaság számára váratlan élményt nyújtott a filinaplók ellenőrzése. Nemcsak tartalmilag, hanem helyesírásban is jók az eredmények. Elhamarkodott döntésnek bizonyult kihirdetni, hogy a leghosszabb, leghibátlanabb és a legtartalmasabb naplók írói magas jutalomban részesülnek.

Egy napja böngésszük a hátrahagyott kb. 40 naplót. A hosszúság-versenyt Benedek Bernadett kórustag nyerte (fél oldallal Konrád Beáta előtt) - összesen 24 oldallal. Helyesírásban Tamás Krisztina fuvolás nyert (21 oldalon 0 hiba), őt Finta Sára követi egyetlen hibával. A legegyedibb, legszínesebb napló írója Molnár Zoltán 17 éves mélykürtös. Őt számtalan szebbnél-szebb tartalmú, részletes, személyes jegyzet követi, elsősorban a nagyobb korosztály részéről. (Benedek Bernadett, Bendek Anita, Simó Orsolya, Tamás Cecilia, Lőrincz Noémi, Lőrincz Mónika, Lőrincz Sarolta, Benedek Henrietta, a kicsik közül pedig Tamás Réka Mária és Bözödi Adrienn... és még sokan mások)

 

 

Egyetértettünk abban, hogy tíz évvel ezelőtt alig tudtunk 8-10 kimagasló értékű naplót felsorolni. Honlapunk olvasottsága jócskán megugrana, hogyha közzétennénk ezeket a csodálatos vallomásokat.

 

A fili.hu napi-blogok közül az utolsó nap leírásával adósok vagyunk:

 

"XII. nap (szerda) - 2015.július 29.

Hazaérkezés. Hosszú volt ez a turnénk, de egyike a legjobb programokkal színesített körutainknak. Nem igazán emlékszem olyanra, hogy aludhattunk 9, 10, sőt még 11-ig is. Nemcsak ez, de a szervezések is nagyon jók voltak. 11 nap hosszú volt, benne több ezer km, de rengeteg élményünk született és nagyon jó baráti kapcsolatok. Jó turné, jó emberekkel!" (L.M. 17 éves)

 

A gyermekek nevében is köszönettel tartozunk támogatóinknak.

Utazási költségeinket a BGA, a Schola Rivulina, az Alapítvány A Közjóért, a Karsai RT, a Múzeum Szálló, és a koncert-adományok fedezték.

 

Köszönettel tartozunk a vendéglátóinknak, szervezőknek (Tuboly Kálmán, Orbán Berta, Márton Igor és Zsolt, valamint Csaba László), segítőinknek (Haáz Kati és Gothárd Csilla), főszakácsunknak, Katona Csabának, a naprakész információkért pedig Berlinger Gábornak, végül kísérőknek, filiseknek.