Ma, Szent Márton napján Filigyűléssel ünnepeltünk. Volt miről beszélni, a kettős hétvége kiértékelésén túl a közelgő téli turné terveiről is szó esett.

A www.fili.hu olvasmányos cikkekben számolt be a Szebenelésről és Cziripelésről. A kulisszák mögül néhány pozitív gondolattal és Tókos Attila kiváló fotóival szeretnénk az eseménybemutatóhoz hozzájárulni.

 

 

SZEBEN

Meglepetésünkre több mint 150 gyerek kívánt részt venni az Ars Hungarica fesztiválmegnyitón, köztük rég nem látott arcok (Konrád Emőke kórustag, Egyed Mária néni kísérő, Danis János fotós), valamint távoli hottentották (Baranyi Tünde Nagyváradról, Ördög Henrietta Kézdiszentkeresztről).

Ragyogó időben, nótás hangulatban utaztunk Szebenig, végigcsodáltuk az ízléses és célszerű járdaszigeteket, útcsendesítőket.(...)

A Református Nőszövetség töltött káposztája, vendégfogadása emlékezetes.

Város-séta közben egy titokzatos kerítés mögött dinókat találtak a kórustagok, itthon az iskolában még ma is azokról beszéltek. Közben a nyolc évvel ezelőtti hangversenyünk szabadtéri helyszínét is felfedeztük.

A Thália Színházat középkori bástyából alakították ki. Labirintus szerű folyosók, lőrés-ablakok, ódon falmaradványok között futkározott a Fili  hangszerekkel, deszkákkal, ruhákkal.

Serfőző Levente és a szebeni közönség megérdemelte, hogy énekeljünk Nekik.

Kedves hangulatú koncert volt, rengeteg zenekari hibával.

Kései hazaérkezésünkkor rekordot döntöttünk: 17 perc alatt kipakoltuk az utánfutót, a pódiumrendszer és egyéb kellékek raktárba kerültek (éjjel 1 órára).

KÉPTÁR Tókos A.

 

CIRIPELŐ

Nagy dolog, hogy a péntek esti nyíregyházi érkezés,- étkezés,- szállásolás távollétünkben simán lezajlott. Köszönet Leviczky Misinek és Márton Margitnak.

Rájöttünk, szép időben Ciripelni is könnyebb.

A nyíregyháziakat Sebestyén Árpi traktorozta a Hargitára.

Korai vacsora, vetélkedő.

Idén Nyíregyháza kemény ellenfél. Elhatározzuk, hogy jövőben itthon is elődöntőt szervezünk- idejekorán.

Szünet nélkül pont két órát vetélkedtünk, után az alma, kürtőskalács kínálás jól jött. A közönség fegyelmezett, a műsor izgalmas és érdekfeszítő. A díjazottak listáját a www.fili.hu honlapon láthatod. A Csűrkaland is díjat kapott a nyíregyháziaktól!

 

KÉPTÁR Tókos A.

 

TÉLI TURNÉ

Eldöntöttük: Adventi Hangversenykörutunk december 16. szerda estétől december 23. szerda reggelig zajlik.

Nyugat Magyarország meglátogatása a célunk, számos hangverseny helyszíne végleges.

Két alkalommal váltunk szállást.

Három éjszakán Abda fogad, két éjszakán pedig Hegykő és Sopron, bár ez utóbbit még nem sikerült egyeztetni.

Koncertjeink sora: Malomfalva, Nagymegyer, Abda, Győr, Sopron, Hegykő, Budapest.

Jövő szerdán új honlap-hírben részletesen közlünk minden turnéadatot.

 

Gyűlés bezárva!