Pontos indulás Városfalvára, a Fili életében először Lövéte felé! Hőmérséklet: -17 fok. Meleg kultúrotthon fogad, egész Nagy-Homoródmente jelen van, üdvözöljük régi filisünket, Albert Krisztinát és családját. Meghívónk, a falubíró (Jakab Lázár) verssel köszöni meg koncertünket, a Tiszteletes Úr jókívánságait szívünkbe zárjuk. Lakodalmi terítés: az asszonyok ízletes székelykáposztával, teával kedveskednek.

Tényleg nagyon jó itthon énekelni! Köszönjük Városfalva!

KÉPTÁR

 

Délre érkezünk Kaposvárra, a Klebelsberg Kuno Kollégiumban elfoglaljuk szálláshelyünket. Négyágyas szobák fürdővel. Egyesek az alagsori uszodában fürödnek, a sportteremben focimérkőzés, a többiek tollászkodnak, pihennek. Délután három órakor székelyruhásan bevonulunk a Kristályterembe, pompás, bőséges ebéd. A Kossuth téren karácsonyi hangulatot kóstolgatunk, énekelünk egy jókorát  a karácsonyfánál, rövid táncház a téren, majd 7 órától koncert a Szvárvány Kultúrpalota gyönyörű szecessziós termében. Kedves arcokkal találkoztunk Dunaalmásról, Gyönkről, Békéscsabáról, Balatonlelléről... A vacsoránál Évike és Tündi énekel, majd gyors fekvés, szinte két napja nem aludtunk...

KÉPTÁR

 

Advent negyedik vasárnapját a kaposvári Árpádházi Szent Margit templomban éljük meg. A szentmisét indiai pap celebrálja, felhívja figyelmünket, hogy Isten legtöbbször kis dolgokban jelentkezik, története a türkíz nyakékről és kislányról nagyon meghatott. A Fili énekel, Szilárd tárogatózik, Kinga és Évike adventi hangulatot teremt. Meghívóinktól Évikétől és Zsuzsától három óra körül búcsúzunk, az autóbuszokon az elsőfüvesek bemutatkozása folyik. Zalaegerszegen Tuboly Kálmánék - szerencsénkre! - már érkezésünkkor szétosztják a családosokat. Koncert után erre esélyünk sem lett volna. Elképesztő tömeg gyűlt össze a Hangversenyünkre. A sunyi hideg ellenére is jó a hangulatunk, már várjuk a hétfő esti táncházat.

 

KÉPTÁR ITT és ITT IS!

 

 

Nagyon jó Zalában! 119 gyermek családoknál, délig pihenő. A bentlakók feltalálják a TERMOPÁN együttest, a nagyfiúk kórusát Tókos Roli vezényli. Zalaegerszegről délben Vasvár felé vesszük az irányt, útközben kiszálló Egervárnál. Két várat is megtekintünk: a játszótér-vár hasonlatos a mi otthoni kalandparkunkhoz, az igazi kastélyban a Nádasdi grófok laktak valaha. Idegenvezetőnk maga a polgármester: fiatal, jóképű, derűs. Vasváron Mariann vár, ősrégi barátunk. Iskolájában Allelujázunk a kórusukkal közösen, aztán bőséges ebéd finom krémessel. A TERMOPÁN ismét produkálja magát, majd székelyruha, futás a templomhoz. Barátságos a közönség, zenekar, kórus tisztán szól (9,40). A zalai Honvédekkel este báránypörkölt, vidám táncház, énekóra.

KÉPTÁR

 

 

A szili nap is hosszas pihenővel kezdődött. A buszos beszámolókon kiderül az is, hogy többüknek gazdag programot szerveztek a családok: városnézés, terepjárózás, társasjáték, sport, néhányan még iskolában is voltak! Szil 100 kilométerre van, turnénk leghidegebb temploma volt. A fogadtatás annál melegebb, az Akácfa étterem gazdag ebédje felejthetetlen! Ildikó a polgármester asszony mindent előkészített, kitűnő szervező. A filisek eszkimónak öltöznek a szereplőruhák alá, előadásunk a hibák ellenére is karácsonyt varázsol, egymást érik a meghívások jövőre. 100 kilométeres körzetből minden régi barátunk jelen volt a megszeretgetett gyermekek hazáig énekelnek, lelkesednek. Sajnos holnap reggel elhagyjuk Magyarországnak ezt a csodálatos vidékét.

KÉPTÁR

 

 

Budapest...

KÉPTÁR

 

Budakeszi...

KÉPTÁR