Tókos Attila fénykép-felvételeit nézegetve mutatkozik meg, hogy micsoda eseménydús ünnepeink vannak. A székelyudvarhelyi XX. Mentésügyi Konferencia alkalmából tartott hangvesenyünk a néhai Mozi épületében június 1-én, csütörtök este volt. Szeretettel emlékeztünk vissza mindannyian a Konferencia 10. éves évfordulójára tartott Hangversenyünkre 2007 májusában. Akkor Dániel Kinga negyedik osztályos tanuló énekelt szólót, amit ez alkalommal újrajátszodtunk. Kinga azóta főiskolás. A Konferenciáról és előkészületeiről itt olvashatnak, képek a koncertől itt.

 

Június 2-án, péntek délután Dr. Áder János Magyarország köztársasági elnöke pünkösdi zarándokútját megszakította Szentegyházasfaluban és a Fili ünnepi hangversenyén vett részt feleségével Herczegh Anitával. Az Elnök urat huszáraink sorfala várta, polgármesterünk Molnár Tibor és Enikő fogadták, Mihály József huszárkapitány köszöntötte. Az eseményen Miniszterek, Nagykövetek, Konzulok és más előljárók is részt vettek. A Magyar Művészeti Akadémia főtitkára dr. Kucsera Tamás elismerő oklevelet adott át a Filinek a hangverseny szünetében. Koncertünkről és a fogadásról Farkas Antal készített filmecskét. Nagy esemény volt számunkra, hogy az Elnök úr a közös csoportképünk készítését követően meglátogatta a zenetermet, hosszasan elbeszélgethettünk vele a gyermekek énekes és hangszeres neveleséről. Ezt követően a Múzeum Szálló ebédlőjében a Filinek adományozott egy nagyon szép Kodály portrét, jókívánságait a vendégkönyvünkbe jegyezte. Koccintottunk, Tankó Gabika hegedült. Képsor itt.

 

Tegnap volt a pünkösdi zarándoklat. Rengeteg Filis volt jelen Csíksomlyón, sokan gyalog mentek itthonról. Gyönyörű idő volt, az esti koncertünkön mind az együttes mind a közönség színeváltozott. A langyos estében szabadtéri koncert mellett döntöttünk a Műv. Ház mögötti iskolapályán. Jó ötlet volt, a több mint 500 fős nézősereg megszenvedte volna a nagytermi hangversenyt. Ma is kint énekelünk, de a mikrofon erősítő- igérjük - jobban fog működni. Képek.