Néhány éve elhangzott vendégeink körében, hogy a pünkösdi búcsú a Fili hangversenyével lesz teljes. Idén két este teltházas koncertünk volt a pünkösdi búcsú alkalmából. Nemcsak ezért volt búcsú- hangverseny. Hat hűséges Filis búcsúzott az együttestől: érettségiznek, egyetemre indulnak. Vagy világgá... Ők 9-10 éve Filisek, "Őslények". A zenekarból: Csíki Miklós, Pál Dorottya, Fehér Sarolta hegedűsök, Elekes Ádám trombitás és Török Heni ének szólista, Mihály Orsi zászlós.

 

Fiatalítottunk is! Második és harmadik osztályos szólisták váltogatták egymást, a zenekarban is sok az "inas". A kórus első sora- a kicsik,- több mint harminc fős koszorúban övezték a zenekart köztük sok ígéretes, jó hangú.

 

Hangversenyeink hangulatát a lelkes közönség fokozta, a műsor vége felé közösen daloltunk.

 

Tudatjuk, hogy Csíksomlyón minden idők legnagyobb létszámú szabadtéri miséje zajlott, másnap a Madarasi Hargita csúcsán celebrált áhítaton is sokan megjelentek. Plébánosunk kopjafát szentelt a 48-as Hősök emlékére. A székelyföldi történelmi székek képviselőinek színes felszólalásai egyedivé tették ezt az ünnepet is.

 

Tekintsék meg Képtárunkat!