A fentemlített Alapítvány 20 éve indította tevékenységét, ennek évfordulójára utaztunk Vásárhelyre, november 25-én vasárnap. A Kultúrpalota nagytermében zajló Filikoncert "üldögélő" szünetében megtudtuk, hogy közösségünk számára rengeteg nélkülözhetetlen feladattal foglalkozik a Studium Prospero Alapítvány. Koncertünk előtti napon például vadonatúj építésű szolgálati lakásokat adott át orvosoknak, színészeknek Csíkszeredában. Honlapjuk minderről bőven tájékoztat (studium.ro).

Mi is ajándékban részesültünk, gazdagabban távoztunk az előadásunk végeztével. Egy értékes klarinéttel bővült a Fili hangszerkészlete, amit Sándor Szabolcs VI. osztályos tanoncunk vett át a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság képviselőjétől.

Koncertünkön gyergyói vendégek is muzsikáltak, Veres Csabi tanítványai, hat kis hegedűs. Egyikük apja, Mayer Róbert felvételt is készített a koncertről. Előadásunkat nagy létszámú orvos-és diák közönség hallgatta meg. Régóta nem volt közös fellépése a Filinek, a bakiknál a fárasztó diákélet, a dolgozatírások, gólyabálok hatása észrevehető volt. A téli turné számára a tanulságokat levontuk, nov. 29-re a Svéd dalok CD felvételére várjuk a közösséget. Ekkor lesz a szállások, fellépések megbeszélése is. Adventi hangversenykörutunk részletes terve lassan megszületett, három nap múlva olvas6ják!!!

KÉPTÁR: Kopacz Bea-Zsuzsanna

Fotók a Studium Prospero Alapítvány facebook oldalán.