Nyíregyháza-Szentegyháza vetélkedője zajlik szombat délután 4 és 7 óra között.

Három órától Játékkiállításra hívjuk az érdeklődőket. Saját gyártmányú otthoni barkácsolt-varrt játékaikat hozzák a gyermekek itthonról és határon túlról, a legszebbek, legjobbak díjakat kapnak.

Ezután az előzetesen kiválogatott diákok mese-, vers- és énektudásukat mérik össze. Vidékünket  a Mártonffi János iskola kis és nagy diákjai (13 fő), a Tamási iskola 8 tanulója, valamint a kápolnási Kriza János iskola 6 tanulója képviseli. Nyíregyházáról 10 versenyző jutott be a vetélkedőre.

Négy tagú bírálóbizottság értékel és oszt díjakat a verseny befejeztével.

Nyíregyházi vendégeinket az ötletgazda Leviczky Mihály kíséri, szállásukat és ellátásukat a Gyermekfilharmónia biztosítja.

10 éves évfordulónkra ajándékot kapunk Nyíregyházától.

A Burattino Bábszínház két előadással köszönti a jubiláló rendezvényt. A négy bábművész két alkalommal lép a közönség elé, a kicsiknek reggel 9 órától, a nagyobbaknak pedig este 7 órától tartanak előadást.

 

Vendégeink látogatásának részletes programját itt olvashatjátok.

 

Még egy rövid hír: Székelyszenterzsébetre látogat Erzsébetnapi ünnepek alkalmából a Gyermekfili. A gálaest 2019. november 16-án, szombat délután hat órától kezdődik a Művelődési Ház Nagytermében, meghívónk Kincses Kálmán lelkész.