Mai beírásunk videómellékletében a filis gyermekekről készült drónfelvételt láthatjátok itt. Június elsején, a gyermeknapra jöttek Tekláék filmezni, egyúttal énekeltünk is egyet a Filicsemetekert-réten. Ez a rövid felvétel, kiegészítve pár mondatos riporttal június 4-én kerül nyilvánosság elé az M1 Trianon hírfolyamán.

Kihasználtuk a lehetőséget, hogy a vírusjárvány szigorú szabályain elsejétől lazítást ígértek. Összegyűlhetett a Fili-létszám szabadtéren, a távolság betartásával. Az őszies időjárás is megkegyelmezett egy órácskára, így a felvétel elkészítése mellett jutott időnk a Szalai István és Erzsike által alapított Leg-díjak átadására, emellett a kisbéri ajándékokat is kézbesíthettük. A Fili alapból édességre is futotta.

De nem ez volt a legnagyobb ajándék, hanem a gyermekek egymással való találkozásának lehetősége és öröme.

"Köszönjük a mai napot, hogy találkozhattunk a többiekkel. Jól éreztük magunkat!" - fogalmazta meg a nap élményét egy ötödikes sms üzenetben.

Számunkra ezen a napon zajlott az Összetartozás ünnepe, melynek napját, június negyedikét 2013-ban, pont hét évvel ezelőtt a Magyar Parlament kupolatermében, a Szent Korona mellett ünnepelhettük közösen. Dal itt.

Szentegyházán június 4-én, csütörtök délután szólnak a harangok, csengettyűk, este 7 órától pedig közös tűzgyújtásra és éneklésre gyülekezünk a hagyományőrző huszárokkal.