Június 30. történelmi nap volt a Fili életében: vendégül láthattuk és közösen ünnepelhettünk a híres magyar női kézilabda-válogatottal. Már azon meglepődtünk, hogy a Japánban szervezett olimpiára utazásuk előtt Székelyudvarhelyre jönnek edzőtáborba. Az egy hetes felkészülésük szabadnapján pedig a Gyermekfilit akarták megismerni.

A felkérésre hirtelen mi is edzőtáborrá alakultunk és három heti gyakorlás után teljes pompával vártuk az "aranycsapatot". A Madarasi Hargitát járták meg mielőtt hozzánk megérkeztek volna.

A hőségben jól esett a Múzeum Szálló ebédlőjének hűse, változatos ételekben bővelkedő svédasztal. A busztól a Szállóig az időközben megérkezett székelyruhás kórus állt sorfalat, hasonlóan Áder János köztársasági elnök úr látogatásához.

A Filiről, Múzeum Szállóról, Szentegyházáról Szabó Enikő szólt néhány mondatot, Lőrincz Csaba polgármester is köszöntötte őket.

Fél 7-kor a húsz játékos és húsz kísérőjük elfoglalták helyeiket a karzaton, a nagyteremben pedig szülők, barátok, kézilabda-rajongók gyűltek össze.

A Fili műsorán 11 cím szerepelt. A hangverseny végén a koncert különlegessége a közös éneklésünk volt, "Újra itt van a nagy csapat" zenekar és kórus előadásában, a vendégeinknek pedig kiosztottuk a dalszövegeket, hogy ők is bekapcsolódhassanak.

Örömünkre vidáman és jól énekeltek a kézilabdás lányok, olyannyira, hogy lehívtuk a karzatról, beálltak a kórusba a filisek mellé. Csoportkép, Farkas Anti filmezett.

Most következik a találkozásunk legizgalmasabb része: a vendégek és a mieink, a szentegyházi kézilabda csapat barátságos mérkőzésére való felkérés.

Ekkor hangzott el a találkozó poénja: "Aki nyer, az utazik Japánba!"

Az iskolai tornateremben zajlott a rövid játék , ami váratlan eredménnyel zárult Farkas Szilárd tornatanár, kézilabda-edző és mindannyiunk nagy meglepetésére. 7-4 a mieink javára! Sebaj, Lányok! Filis mondás szerint "a gyenge összpróbát jó koncert követi"! De mi tudjuk, hogy csupán örömet akartatok szerezni a mi csapatunknak. Szorítunk Nektek! Hajrá, Magyarország!

A barátságos mérkőzést hosszas búcsúzkodás követte, a kézilabdásaink és a filisek aláírást gyűjtöttek, labdát dedikáltattak, fotózkodtak.

A harmadik eseményünk a Flicsemetekertben levő tábortűz, közös evés-ivás már nélkülük zajlott. Edzőjük autóbuszra ültette népét és fél 9 körül elbúcsúztunk tőlük.

A Filikertben izgatott és hosszas beszélgetés, élménybeszámoló jelezte, hogy nemrég Magyarország aranycsapata látogatott meg.


Katona Szabolcs és Tókos Attila fotóit itt nézhetitek meg.

A Székelyhon beszámolóját a itt olvashatjátok.

Farkas Antal mozgóképes összeállítását itt nézhetitek meg.