Nyolc év telt el azóta, hogy Gyergyóditróban hangversenyeztünk. Az akkori és mostani felvételeket nézegetve nagy különbség nincs. Ugyanakkora kórus és zenekar tartott előadást akkor is, mint most. A helyszín is ugyanaz: a ditrói művelődési ház.

Közelebbről nézve kiderül, hogy mások az arcok, mások a pódiumok, különbözött a programunk is.

Érkezésünkkor 2013-ban közös látogatásra indultunk a Gyergyói-medence legnagyobb kéttornyú templomába, amely épp 100. évét töltötte. Régi képsor itt - Tókos Attila fotói.

Sajnálatos módon a remek akusztikájú épület akkor sem és most sem volt nyitott előadások tartására.

Maradt hát a Művelődési Ház szűk színpaddal, amfiteátrum-szerű nézőtérrel, lelkes közönséggel és remek házigazdánkkal, Biró András művelődésszervezővel.

A jól felszerelt előadóteremben élő közvetítés is készült a koncertünkről. Megtekintheted itt!

Két születésnapost és egy hűségbombát ünnepelhettünk, ezúttal Mihály Éva (18) és Simó Edina (16) valamint hűségdíjasunk Kiss Kinga, aki már nyolc éve tagja az együttesünknek. Gyergyóújfaluból jár a próbákra, előadásokra, első nyilvános szereplése negyedik osztályos korában is ezen a színpadon történt (Kinga képek itt).

A közönség soraiban Petres Lajos és Petres Csaba nyugalmazott zenetanárok, Balázs József képzőművész és sok-sok régi arc tette felejthetetlenné napunkat.

A hangversenyünk végén Ditró polgármestere köszöntött, templomos képeslapot kapott minden gyermek.

Mi is megígértük: nyolc év múlva ismét koncertezünk Ditróban. Katona Szabi képei itt!

A kicsik buszán hazáig szállt a nóta.