A következőkben két érdekes eseményre hívja meg a Fili a közönséget:

Beszélgetős - február 11. péntek este 7 órától Uzsalyné dr. Pécsi Ritát hallgatjuk. Meglepetésünkre és örömünkre elvállalta, hogy Szentegyházán is mond néhány lélekmentő mondatot. A mellékelt képen a cím azt sugallja, hogy gyermeknevelés lesz a téma, ezért tanító, tanár és óvónőkön kívül gyermekeikkel viaskodó szülőket hívtunk meg az eseményre.

Pécsi Rita a Fili régi barátja, a híres zenepedagógus Pécsi Géza bácsi lánya. A Filit többször is vendégül látták Pécsen a Nagy Lajos Gimnázium lehetőségeit kihasználva. Férje, Zoltán a huszárhadjárataink vendége, Bence fia pedig zenetanárként többször besegített a Filinek. Rita előadókörúton tartózkodik a hétvégén Csíkszeredában, így nyílt lehetőségünk meghívni Szentegyházára is. Köszönjük, hogy elfogadtad!

 

Nótázás - hagyományos családi népdalvetélkedőnkre kerül sor március 5-én, szombaton a megszokott színpadon. A Homoródmente falvainak jeleztük az eseményt, amit ezúton megerősítünk: nagyon várunk mindannyiatokat a versenyre! Idén ismétlés, újradalolás lesz a feladat, az V. és VI. daloskönyveink anyagaiból. Húsz évvel ezelőtt kerültek a dalok hangszalagra. Jó válogatást, farsangi közös dalolásokat kívánunk és minél bővebb családokkal gyertek a vetélkedő napjára!