A március eleji népdalvetélkedőnkre hat társaság nevezett be, ebből öt család. A sorshúzás szerint Szentkeresztbánya családja kezdett (Mihály Zsuzsa énekvezér), őket Homoródalmás követte (Sorbán Enikő vezetésével), Szentegyházasfalu (Szabó Enikő), Kápolnásfalu (Péter Krisztina), végül Homoródszentmárton (Sata Attila vezetésével) zárta a sort.

Szentegyházasfalu Hagyományőrző Huszárcsapata volt a "szórakoztató"zene. Ők versenyen kívül énekelték katonadalaikat a színpadon, miközben a terem apraja-nagyja ebédlőnek alakította a nézőteret. A leves és második szünetében véleményezte a bíráló bizottság a délelőtt elhangzott népdalokat, szólóénekeseket.

Négy kategóriában állítottak sorrendet:

Kicsik - 14 év alatt

I. díjas Mihály Kriszta Szentegyházasfaluból, II. helyezett Elekes András és Bartalis Iván, III. helyre Berki Luca és Lőrincz Dalma került. Csíki Orsolya és Lőrincz Kinga dicséretben részesültek.

A következő korosztály - 15 - 45 év között - I. helyezettje Gábos Tünde Szentkeresztbányáról, a II. Sándor Sarolta, III. díj Lőrincz Izabella. Dicséretben Péter Amandát részesítették.

A 45-60 éves korosztályban Elekes Zoltán szentegyházasfalvi énekes lett az első. A II. helyezett Simó István és Mihály László, a III. Konrád Imre. Dicséretben Sata Attila és Gothárd János részesültek.

A szépkorúak, 60 év fölött is külön díjakat kaptak: Kele Erzsébet (72 - Kápolnásfaluból), Sorbán György (77 - Homoródalmásról) valamint Ladó Albert (82 - Szentkeresztbányáról).

A legnépesebb család ezúttal Szentkeresztbánya 46 fővel, 38 énekessel Szentegyházasfalu, majd 36 fővel Kápolnásfalu családja.


Bírálóbizottságunk a megszokott trió: Szalai Zoltán, Györfi Erzsébet és Török Viola.


Szintén megszokott vetélkedős eseményünk a jelenlévők, szereplők, versenyzők számára ajándékba adott CD felvétel. Ezeken a népdalvetélkedős hangfelvételek mellett a versenyzőkről és a családokról készült fényképek gyűjteménye található. Köszönet Tókos Attilának és Katona Szabolcsnak.

Az esemény színvonalát a Róza néni kétfogásos ebédje, a színpadi székely szoba, valamint a Gyermekfilharmónia közösségének hozzáállása, remek munkája biztosította.

Fényképek itt! - (Katona Szabolcs és Elekes Domokos)