Ma búcsúztunk el régi barátainktól,a kisteleki képzőművészektől. Nagy dolog, hogy már a tizenharmadik művésztábort szervezzük közösen és még nem fáradt ki sem vendégfogadó, sem művész. Noha idén alig húsz fő jelentkezett, a szokott hangulattal, pezsgéssel és alkotólázzal telt a tíz nap. A Mártonffi iskola osztályában, mely helyet biztosított az alkotóműhely számára, két "terítésre" került sor . Mindkettő Bartha András és Szombathelyi Árpád irányító művészek élvezetes, színes értékelőjével.

 

Az alkotótáborban szereplő művészek megszokott formájukat hozták, két kislányt mégis kiemelnék. Zsófia és Anna nemrég érettségiztek a Tömörkény Gimnázium festészeti osztályában. Az erdélyi táj, Szentegyházasfalu, Múzeum Szálló bűvkörében született pompás alkotásaikkal lepték meg közönségüket. Az idei művészközösséget helyi erők is gyarapították: Mihály István és Silye András.

A régi szokás szerint idén is választhattunk a Gyermekfilharmónia képtárába újabb alkotásokat, melyek jelenleg a képkeretezőben várják a végleges "öltözetüket".

Tókos Attila mellékelt fotóin a választott képek és a táborkiértékelő pillanatai láthatók. A Múzeum Szálló és a Tanulók Háza egy fokkal színesebb lett, mi pedig egy békés, derűs alkotótábor emlékével gazdagabbak.

Jövőre visszavárjuk!