Idén, 2014 év elején váratlanul ránk bukkantak a romániai TV csatornák. Az E-TV januárban, az RTV1 pedig február derekán forgatott házunk táján.

 

 

Az E-TV (Erdélyi Televízió) Marosvásárhelyről sugároz, a pénteki Látogató című adása népszerű rovat. A Csíkszeredai kirendeltség stábja január 17- és 24-i adásában ismertette Szentegyházát. A Gyerekfili az első adásban a Polgármesteri Hivatal és a Huszárcsapat bemutatásával közösen szerepelt. Egy héttel később a Szent Gellért Alapítvány, a Gold Band és a Gábor Áron Művelődési Ház csoportjait nézhettük.

Az alábbi linkre kattintva újranézhetjük a 17-i Látogatót, Fili Kalandparkot, kicsi fúvósokat:

 

http://www.erdely.tv/musor/latogato-25

 

Pár napja, február 17- és 18-án egy román TV-s stáb toppant be a Bukaresti RTV1 adás részéről (Romániai közszolgálati 1-es csatorna). Ők  egy vonószenekari próbát filmeztek, majd riportot készítettek a szentegyházasfalvi zenei élet és a turizmus közös lehetőségeiről. A Fili Csűr-Kalandpark ismét lencsevégre került, március 8-án délután 6 órától követhető a riport Cristi Tabără turisztikai műsorában.

 

És végül egy nem TV-s hír: Március 15-én a székelyudvarhelyi városi ünnepi műsor fáklyás gálaestjének meghívottjai vagyunk, kottatartóstól, huszárostól, kokárdástól, zászlóstól...