A Mártonffi iskolában 35 éve működik az iskolai fúvószenekar. Ők a „Kicsifúvósok”. Iskolaünnepélyeken, iskolai rendezvényeken rendszeresen muzsikálnak, ezen kívül akár városnapon, gyermeknapon, akár Filinapon rövid dalocskáikkal jókedvet, hangulatot teremtenek.

Idén Kézdivásárhelyre is kaptak meghívást május 11-re, ahol tiszta, jókedvű és hangulatos műsorukat többszörös visszatapssal jutalmazta a közönség. A kisfúvós próbák hetente szerdán zajlanak a Tanulók Háza zenetermében.

 

Kedvenc kottáik - az alkalmi dalocskák - ez évben kerültek kiadásra a Filikottatár „Népek dalai” című fúvós füzeteiben. A kisfúvósokból alakulnak a Filisek, nőttükre a Gold Band, illetve a Nagyfúvós együttesbe is nyerhetnek felvételt. Idei kisfúvósaink: fuvolán Tamás Krisztina és Gothárd Noémi, klarinéton Sebestyén Zsófia és Elekes Dániel, trombitán pedig Elekes Ádám, Molnár Botond és Bíró József játszik. Őket kíséri Benedek László és Márton Gellért kürtön, valamint Simó Szabolcs és Tankó Roland mélykürtön. A dobosok: Tankó Előd és Balázs Krisztián, Simó László és Mihály Barna.

 

Az iskola népi zenekarát egy kitűnő prímás és nagybőgős alkotja, Tankó Gábor és Balázs Krisztián, mindketten V. osztályosok. Díjazott énekszólistáink: Ambrus Ádám (VI) és Szélyes Boróka (V). Iskolánk legképzettebb, kiemelkedő zeneművésze Pál Dorottya, VIII. osztályos hegedűművész, aki a csíkszeredai Művészeti Líceumban folytatja tanulmányait.

 

Az aranycsapatot számtalan nótáskedvű dalos egészíti ki, zöme a két VI. osztályból.

 

Figyelem! A nyári vakációban naponta háromszor énekelni KÖTELEZŐ!


HS