Idén a tavaszi Bútorfestő Tábor az iskolai vakáció első hetére esik, a húsvéti ünnepeket követően. Kedd a tábornyitás napja. Gyülekezünk reggel 9 és 10 óra között megbeszélésre, valamit az asztalostermékek átvételére (óralap, fogas, sótartó és téka, székek, kispad stb). Munkanapjaink kedd, szerda, csütörtök, pénteken tanulmányi kirándulás. Szombaton munkák véglegesítése, táborzárás, takarítás.

 


A tábort négy bútorfestő vezeti: Szász Judit csíkdánfalvi tanítónő, Szatmári Borbála marosvásárhelyi biológia szakos tanárnő, Elekes Zoltán vállalkozó Kolozsvárról és Lőrincz Imre képzőművész.
Naponta háromszor étkezés, szakácsnőnk Sándor Róza néni.
Tanulmányi kirándulásunkat a Szászföld és Székelyföld határvidékére terveztük. Az alkotótábor időszakában a Műv. Ház plafonjára kazettás mennyezetet szerelünk, szakmai beszélgetésre Mihály Ferenc restaurátort szeretnénk meghívni. Szintén ezen a héten kapnak helyet a Fili30 zenekari és kóruspróbáik is.
Szervező a Gyermekfilharmónia Alapítvány, támogatónk a Mártonffi János Általános Iskola és a Tanulók Háza.

Választható asztalosmunkák:
- sótartó - 10 lej
- fogas - 7 lej
- kulcstartó - 7 lej
- óralap - 7 lej
- tolltartó - 7 lej
- függönytartó - 10 lej métere
- ládika - 15 lej
- paletta - 2 lej
- kis gyermek szék - 50 lej
- tékalap, tükörkeret, fogastálas megrendelhető
- szállás, háromszori étkezés a Múzeum Szállóban (támogatva Alapítványunk által)
Nyertes pályázat hiányában a szállás és étkezés költségeit csak a Filis diákok és tanáraik számára tudjuk támogatni. A napi étkezés 20 lejbe, a szállás 15 lejbe kerül. Az anyagszükségletet (festék, műhely) az Alapítványunk biztosítja.
Részletesebb információkat az érdeklődők számára telefonon szolgáltatunk.

Haáz Sándor - 0744 763 513 Forrás: Fili.ro