Cziripeltünk ötödik alkalommal. Október utolsó hétvége jeles dátum a Fili életében. Pénteken, 24-én közös zenekari próba és nótás est a budapesti Járdányisokkal, majd szombaton a várva várt Nyíregyháza-Szentegyháza vetélkedő.

Bővebben...

Bőséges, gazdag, felemelő lett az idei Ciripelő verseny, amelyet immár negyedik alkalommal rendezünk Nyíregyháza és Szentegyháza - Kápolnás gyerekszereplőivel. Nyíregyházáról szülők, felkészítő tanárok kísérték el a 10 fellépő ifjút.

 

Bővebben...

Idén a megszokotthoz képest korábban, október 25-én este 7 órától kerül sor a Nyíregyháza - Szentegyháza vers-, ének-, mesemondó vetélkedőre. A versenyző gyermekek a szentegyházasfalvi, kápolnási, valamint a Nyíregyháza Sóstóhegyi iskolákból jelentkeztek, de a tavalyi találkozót idén Csíkszentmártonból érkező diákok is gazdagítják. Az idei Ciripelésünknek is háromtagú bírálóbizottsága lesz, a nyeremények ezúttal is értékes könyv- és sportszer adományok, játékok. A Gyerekfili augusztusban a nyíregyházi látogatása és koncertje alkalmával megígérte: jóllátásban, közönségben, érdeklődésben nem lesz hiány, jöjjenek bátran!

Kedves tanítónők, óvónők, szülők! szeretettel várunk legtehetségesebb gyerekeink mérkőzésén a fent említett időpontban a Gábor Áron Műv. Házban.

A megszokott pompáját és formáját hozta az idei, immár harmadik Nyíregyháza-Szentegyháza vetélkedőnk. A találkozóra 11 nyíregyházi és 28 szentegyházi jelölt nevezett be. A legtöbbnek mesélni volt kedve (főleg a kicsiknek), a nagyobbak egyaránt énekeltek és verseltek. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott az énekes kategóriában a kicsiknél(I-IV. oszt): Mihály Éva, Szélyes Boróka, Elekes Szabina, Mihály Mária Magdolna, Illyés Réka. A nagyoknál (V-VIII. oszt): Dániel Kinga, Gilincsei Réka, Lázár Attila. Versmondó kicsinyek: Kósa Noémi és Berecz Anna. Szavaló nagyok:  Szabó Beáta, Balogh Dóra , Szilágyi Sarolta, Ilosvai András, Barabás Ágnes. Különdíjat szerzett Orbán Dalma a Mártonffi iskolából. Kicsi mesélőink: Elekes Dániel, Babicz Ágoston, Gothárd-Hatos Krisztián, Babicz Ábris, Tamás Réka. A mesés nagyok pedig: Orosz Bettina, Jávor Dorina.

A díjazottak mindannyian értékes könyvjutalmakban részesültek, az összes szereplő pedig Fili30 aranypénzt kapott, valamint emléklapot és "kacsintós képeslapot" kapott.
Az elbírálás nehéz feladatát négyen vállalták: Illés Gábor és Katalin Debrecenből, valamint Kissné Mészáros Ágnes Nyíregyházáról és Simó Ildikó könyvtárosunk.
Az estély alig több mint két órát tartott, ezalatt folyamatosan nyíregyházi almát és szentegyházi kűrtöskalácsot szolgáltak fel kisasszonyaink (E.É., H.C. és M.T.).
A díjkiosztás előtt egy órán keresztül táncházat muzsikáltak a Fili Zsigorásai.

A háttérmunka nélkül sápadtabb és döcögősebb lett volna a Ciripelés (O.E. és T.A. emléklapok, S.R. és L.J. étkezés, M.M. tisztaság, Sz.E. mindenes, H.S. és L.M. gyertyagyújtogatók).


Előzetesen néhány képet a találkozóról megtekinthetsz itt, várjuk a nyíregyházi Igrice Egyesület képanyagát.