Ciripelő vetélkedőnk november első szombatján du. 6 órakor kezdődött. A teremben levő székelyruhás nyüzsgés láttán mindenki fel volt pörögve.

A bejelentkezett vers-, ének- és mesemondók sorát Szabó Enikő rendezte, majd tárogatószó és Opra Levente szavalata nyitotta az estélyt. Az ünnepélyes gyertyagyújtást követően az aprók korosztálya kezdett. Este hét órakor volt a szünet, alma és kürtőskalács forgott „közszájon”.

A második félidőben 11 évestől 16 évesig mérettettek meg a versek, népdalok és mesék.

A bírálóbizottság háromtagú: Nagy Eszter tanárnő Szentkeresztbányáról, Brátán János igazgató a Sóstóhegyi Iskolából és Simó Ildikó könyvtáros Szentegyházasfaluból.

Kár, hogy gyermekfesztivál volt, és a nagy sikernek örvendező pajzán mese kiesett a zsűri kegyeiből.

Bőséges ajándék volt készleten, amiből vígan lehetett duplázni a díjakat úgy a kicsik, mint a nagyok bírálásánál.

A díjak érkeztéig csoportkép és harsány nótázás tolta az idő kerekét.

Az eseménysort Elekes Dani próbálta végigfényképezni, kevés sikerrel. Sok versenyző képe hiányzik a mellékelt tárlatból. Ez annak tudható be, hogy Dani inkább versenyző volt ezúttal, mint fényképész.

Öreg este lett, mire vége lett. A tanulságlistánkban eldöntöttük, hogy nagyobb előválogatással jövőre ejtünk a létszámon, de bárkit megkérdeztünk, megnyugtatott: nem tűnt hosszúnak a két és fél óra, változatos volt és magas színvonalú a 44 gyermek produkciója.

Nem is lehetett másképp, hiszen már hetedik alkalommal ciripelünk Nyíregyházával.     KÉPTÁR!

Cziripeltünk ötödik alkalommal. Október utolsó hétvége jeles dátum a Fili életében. Pénteken, 24-én közös zenekari próba és nótás est a budapesti Járdányisokkal, majd szombaton a várva várt Nyíregyháza-Szentegyháza vetélkedő.

Bővebben...

Bőséges, gazdag, felemelő lett az idei Ciripelő verseny, amelyet immár negyedik alkalommal rendezünk Nyíregyháza és Szentegyháza - Kápolnás gyerekszereplőivel. Nyíregyházáról szülők, felkészítő tanárok kísérték el a 10 fellépő ifjút.

 

Bővebben...

Idén a megszokotthoz képest korábban, október 25-én este 7 órától kerül sor a Nyíregyháza - Szentegyháza vers-, ének-, mesemondó vetélkedőre. A versenyző gyermekek a szentegyházasfalvi, kápolnási, valamint a Nyíregyháza Sóstóhegyi iskolákból jelentkeztek, de a tavalyi találkozót idén Csíkszentmártonból érkező diákok is gazdagítják. Az idei Ciripelésünknek is háromtagú bírálóbizottsága lesz, a nyeremények ezúttal is értékes könyv- és sportszer adományok, játékok. A Gyerekfili augusztusban a nyíregyházi látogatása és koncertje alkalmával megígérte: jóllátásban, közönségben, érdeklődésben nem lesz hiány, jöjjenek bátran!

Kedves tanítónők, óvónők, szülők! szeretettel várunk legtehetségesebb gyerekeink mérkőzésén a fent említett időpontban a Gábor Áron Műv. Házban.

A megszokott pompáját és formáját hozta az idei, immár harmadik Nyíregyháza-Szentegyháza vetélkedőnk. A találkozóra 11 nyíregyházi és 28 szentegyházi jelölt nevezett be. A legtöbbnek mesélni volt kedve (főleg a kicsiknek), a nagyobbak egyaránt énekeltek és verseltek. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott az énekes kategóriában a kicsiknél(I-IV. oszt): Mihály Éva, Szélyes Boróka, Elekes Szabina, Mihály Mária Magdolna, Illyés Réka. A nagyoknál (V-VIII. oszt): Dániel Kinga, Gilincsei Réka, Lázár Attila. Versmondó kicsinyek: Kósa Noémi és Berecz Anna. Szavaló nagyok:  Szabó Beáta, Balogh Dóra , Szilágyi Sarolta, Ilosvai András, Barabás Ágnes. Különdíjat szerzett Orbán Dalma a Mártonffi iskolából. Kicsi mesélőink: Elekes Dániel, Babicz Ágoston, Gothárd-Hatos Krisztián, Babicz Ábris, Tamás Réka. A mesés nagyok pedig: Orosz Bettina, Jávor Dorina.

A díjazottak mindannyian értékes könyvjutalmakban részesültek, az összes szereplő pedig Fili30 aranypénzt kapott, valamint emléklapot és "kacsintós képeslapot" kapott.
Az elbírálás nehéz feladatát négyen vállalták: Illés Gábor és Katalin Debrecenből, valamint Kissné Mészáros Ágnes Nyíregyházáról és Simó Ildikó könyvtárosunk.
Az estély alig több mint két órát tartott, ezalatt folyamatosan nyíregyházi almát és szentegyházi kűrtöskalácsot szolgáltak fel kisasszonyaink (E.É., H.C. és M.T.).
A díjkiosztás előtt egy órán keresztül táncházat muzsikáltak a Fili Zsigorásai.

A háttérmunka nélkül sápadtabb és döcögősebb lett volna a Ciripelés (O.E. és T.A. emléklapok, S.R. és L.J. étkezés, M.M. tisztaság, Sz.E. mindenes, H.S. és L.M. gyertyagyújtogatók).


Előzetesen néhány képet a találkozóról megtekinthetsz itt, várjuk a nyíregyházi Igrice Egyesület képanyagát.