A megszokott pompáját és formáját hozta az idei, immár harmadik Nyíregyháza-Szentegyháza vetélkedőnk. A találkozóra 11 nyíregyházi és 28 szentegyházi jelölt nevezett be. A legtöbbnek mesélni volt kedve (főleg a kicsiknek), a nagyobbak egyaránt énekeltek és verseltek. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott az énekes kategóriában a kicsiknél(I-IV. oszt): Mihály Éva, Szélyes Boróka, Elekes Szabina, Mihály Mária Magdolna, Illyés Réka. A nagyoknál (V-VIII. oszt): Dániel Kinga, Gilincsei Réka, Lázár Attila. Versmondó kicsinyek: Kósa Noémi és Berecz Anna. Szavaló nagyok:  Szabó Beáta, Balogh Dóra , Szilágyi Sarolta, Ilosvai András, Barabás Ágnes. Különdíjat szerzett Orbán Dalma a Mártonffi iskolából. Kicsi mesélőink: Elekes Dániel, Babicz Ágoston, Gothárd-Hatos Krisztián, Babicz Ábris, Tamás Réka. A mesés nagyok pedig: Orosz Bettina, Jávor Dorina.

A díjazottak mindannyian értékes könyvjutalmakban részesültek, az összes szereplő pedig Fili30 aranypénzt kapott, valamint emléklapot és "kacsintós képeslapot" kapott.
Az elbírálás nehéz feladatát négyen vállalták: Illés Gábor és Katalin Debrecenből, valamint Kissné Mészáros Ágnes Nyíregyházáról és Simó Ildikó könyvtárosunk.
Az estély alig több mint két órát tartott, ezalatt folyamatosan nyíregyházi almát és szentegyházi kűrtöskalácsot szolgáltak fel kisasszonyaink (E.É., H.C. és M.T.).
A díjkiosztás előtt egy órán keresztül táncházat muzsikáltak a Fili Zsigorásai.

A háttérmunka nélkül sápadtabb és döcögősebb lett volna a Ciripelés (O.E. és T.A. emléklapok, S.R. és L.J. étkezés, M.M. tisztaság, Sz.E. mindenes, H.S. és L.M. gyertyagyújtogatók).


Előzetesen néhány képet a találkozóról megtekinthetsz itt, várjuk a nyíregyházi Igrice Egyesület képanyagát.