Őszi rendezvényeink gyöngyszeme a Nyíregyháza-Szentegyháza gyermekvetélkedő.

 

Ének-, vers- és mesemondásban mérték össze tudományukat nyíregyházi és szentegyházi iskolások 2018. november 3-án, délután 4 órától a Gábor Áron Műv. Ház nagytermében.

A bejáratnál ismét játékkiállítás várta a közönséget, a bírálóbizottság jegyezgetett. Idén sikerült pontosan kezdeni. Öt órakor, a játéktárlat megcsodálása után hagyományos gyertyagyújtással jelztük immár kilencedik alkalommal a Ciripelő találkozó megnyitását.

Fényképes beszámolónk bizonyítja, hogy négy tagú zsűri követte a Ciripelők teljesítményét, a megmérettetés szünetében nerm maradhatott el a helyi kürtőskalács és a nyíregyházi alma- kínálkozás sem. Pali bácsi ezalatt vígan citerázott.

Az éneklő- szavaló- mesélő 40 diákot, valamint a játékkészítőket a verseny végeztével értékelték, díjazták. A díjazottak névsorát és a nyíregyháziak kirándulásáról való képsort az Igrice honlapon tekinthetik meg:

 

http://www.igriceegyesulet.hu/index.php/articles-archive/204-cziripelo-szentegyhaza-2018.

 

A Ciripelő bírálói: Nagy Eszter, Brátán János, Simó Ildikó és Opra Levente.

 

A játékkészítők munkái közül a legnagyobb meglepetést a nyíregyháziak által készített kis bábszínház okozta a rögtönzött bábelőadással. Értékes és hangulatos volt a nagyfalusiak eredeti, saját készítésű fajátékai, ostoraik valamint egy terebélyes babaház.

 

Képriportunk fotósai: Elekes Dani, Katona Szabi és Tókos Attila. A filmbetéteket Farkas Antal ajánlotta fel.

 

Ne feledjétek, hogy a következő hetekben komolyan filizünk, mert november 25-én, vasárnap Marosvásárhelyen koncertezik a Fili. A Prospero Alapítvány meghívott vendégei vagyunk, a Kultúrpalota nagytermében lépünk fel délután 4 órától !