Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!- énekeltük a tegnap, március 15-én.

 

És a haza élni látszik, ha ilyen sokan össze tudunk gyűlni éltetésére.

 

 

Büszkeség és öröm tölt el bennünket, hogy itthon, a szentkeresztbányai Bartók Ház március- ünnepi gálaestjén mi nyújtjuk az ünnepi műsort, énekelhetünk.

 

Ma esti rövid hangversenyünkön a szentegyházi Gyermekfilharmónia tagságával együtt dalol a Hagyományőrző Huszárbandériumunk is.

Ez számunkra természetes, hiszen egykor ők is filisek voltak.

 

Huszárdalaink és katonénekeink szüneteiben verseket, énekeket, naplójegyzeteket is hallanak (Rusz Sándor: köszöntés, Opra Levenete: Talpra magyar!..., Mihály József: 48-as emlékek, Dániel Kinga: Kaszárnya, kaszárnya..., Simó Ildikó: regényrészlet, Kardos Kincső: Egy gondolat bánt engemet...)

 

A szeszélyes tavaszi időjárás szerencsénkre türelmesen kivárt, ünnepléseinket Szentkeresztbányán és Szentegyházasfaluban csak a csípős hideg borzolta. A hópilinke is jelzi, hogy a mi tavaszunk még hátravan, várat magára.

 

Kívánunk méltóságteljes ünneplést! Azt is kívánjuk, hogy a mai találkozásunk újból megerősítsen abban, hogy- jó magyarnak lenni...jó

 

Elhangzott 2016. március 15-én, este 8 órakor a Bartók Házban Szentkeresztbányán, bemondók Molnár Mónika és Ozsváth Barbara.

 

KÉPTÁR - Danis János

KÉPTÁR - Tókos Attila