XIV. Prímásképző-Tánctáborunk ma, 2016. szeptember 2-án befejeztük.

 

Kedves, különleges öt napot töltöttünk együtt 124 gyermekkel, három oktatóval a Művelődési Ház nagytermében és a zeneteremben.

 

Udvarhelyszéki, felcsíki és moldvai táncot tanított Ritziu Ilka Krisztina és Mészáros Zoltán, a zenészekkel Sinkó András tanár bácsi foglalkozott, immáron tizennegyedik alkalommal.

 

A lányok mind egy szálig szoknyában pördültek nap mint nap, a fiúk derűsek, szófogadóak, s ami a legfontosabb mindenki segítőkész, türelmes, a kicsi a naggyal, a kezdő a haladóval jól megfér, együtt tud lenni.

 

A tábor közepén, szerdán teltházas néptánc-előadáson is tapsolhattunk. A nyárádszeredai Bekecs együttes (itt táncolnak oktatóink) Hamupipőke című táncos meséjét nézhettük meg.

 

Pénteken, a tábor utolsó napján nyílt délutánt tartottunk. Muzsikusok a színpadon, táncosok a nagyteremben, érdeklődők, szülők a karzaton. Jöttek megnézni, hasznos volt-e az itt töltött öt nap?

 

Miután megettük hagyományos táborzáró vacsoránkat, a túrós puliszkát, egyöntetűen eldöntöttük: Holnaptól visszafelé számoljuk a napokat,várjuk a XV. Prímásképző Tánctábort!!!!

 

KÉPTÁR itt!