A Gyermekfilharmónia tevékenységét két alapítvány támogatja.

Az egyik - a Gyermekfilharmonikusokért Alapítvány - budapesti székhelyű, az itthonit mi működtetjük Szentegyházán már 30 éve.

Szeptember folyamán mindkét alapítványunkban változások történtek, ezért fontos gyűlések időszakát éljük.


Szeptember 14-én, szerdán a hazai tagságot hívtuk össze gyűlésbe két napirendi pont megbeszélésére. Az első a 2021-es évértékelő és pénzügyi beszámoló valamint tevékenység megvitatása és elfogadása. A második napirend az egyesületünk könyvelőcseréje, valamint a tagságban bekövetkezett változások miatt felmerült tisztújítás. A jelenlévő 18 tag meghallgatta és elfogadta a gyűlés anyagát.


Az évzárást rendszeresen június végéig kell leadni, ezúttal viszont az elnök betegsége miatt kitolódott ez az időpont. A gyűlésről a jegyzőkönyvet, határozatok tárát  a honlapunk szervezeti élet aktuális oldalán olvashatják.


A magyarországi alapítványunk (Gyermekfilharmonikusokért Alapítvány) rendhagyó gyűlése szeptember 25-én, vasárnap délután zajlik Budapesten a Jászai tér 6 sz. alatt. Ez alkalommal szintén két napirend kerül megvitatásra és elfogadásra, éspedig tag újítás és elnökcsere.

Kállay Zsolt a Filiért Alapítvány elnöke betegségére és előrehaladott korára hivatkozva adja át a tisztségét Horváth József számára.

A Filiért Alapítvány gyűléséről megjelenő beszámolót és jegyzőkönyvet a fili.hu honlapon fogjuk közölni.


Köszönjük mindkét egyesület tagságának és vezetőségének az odaadó és önfeláldozó munkát a Fili érvényesüléséért.